Tamara de Weijer

Tamara de Weijer

Tamara de Weijer (1981) is sinds 2015 huisarts, studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht en de huisartsenopleiding aan de Universiteit van Amsterdam. In de loop der jaren heeft ze zich gespecialiseerd in de toepassing van voeding- en leefstijladviezen in de huisartsenpraktijk. Daarnaast is ze bestuurslid en voormalig voorzitter van de mede door haar opgerichte Vereniging Arts en Leefstijl.

Tamara's expertise ligt onder andere op het gebied van metabole aandoeningen (overgewicht, diabetes type 2, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten), maagdarmaandoeningen, stemmingsklachten en burn out(klachten). Ze is overtuigd van de enorme waarde van een gezonde leefstijl ter voorkoming van verschillende ziektes en aandoeningen, maar ook als medicijn hiertegen. Over dit onderwerp geeft ze gepassioneerde lezingen aan zorgprofessionals en consumenten. Ook is ze auteur van 3 consumentenboeken over voeding en leefstijl, 1 studieboek voor zorgprofessionals en heeft ze een eigen online leefstijlprogramma.

In de afgelopen jaren was Tamara regelmatig te gast bij RTL Late Night om over de mogelijkheden van voeding en leefstijl als medicijn te praten. Daarnaast heeft zij een bijdrage geleverd aan programma's als Radar, Kassa, Dokters van Morgen, Hoe word ik 100 en Broodje Gezond. Tamara is ambassadeur van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit, de Maag Lever Darm Stichting en de stichting Dat Lust Ik Wel.

Conferentiefolder

attachment

Peter Staal

Antroposofisch huisarts te Tilburg

Leefstijl geneeskunde vergt verandering en verandering roept vaak weerstand op. In jezelf, bij anderen. Het vergt ten eerste een paradigma verschuiving binnen het geneeskundig denken, maar ook een vaardigheid bij jezelf en je patiënt om je leefstijl waar nodig te veranderen. Verandering vergt wilskracht. Dat lijkt voor de hand liggend, maar wilskracht is een van de meest mysterieuze en ondoorgrondelijke krachten van de mens. Hoe 'wil' de mens eigenlijk. Is willen iets dat je hebt, of kun je het leren? Wat is de achtergrond van het willen en hoe kunnen we vage en onbewuste wensen tot bewuste handelingen maken? Welke tegenkrachten komen we hierbij tegen? Om dit in kaart te brengen kunnen we onderzoeken wat wilskracht is voor jezelf, zodat je het vuur bij de patient ook kan ontsteken.

jacques-meulman

Jacques Meulman

Psycholoog

Doorwerking van het onderwijs in gezondheid en leefstijl. Heel wat aandoeningen vinden hun oorzaak in slechte voeding en een ongezonde leefstijl. Maar er is wellicht ook een verband te vinden tussen aandoeningen in de volwassenheid en de doorwerking van het onderwijs uit de kindertijd. Dat biedt uitzicht op onderwijs als een vruchtbare bodem voor leefstijl en gezondheid.

Gezondmakend onderwijs gaat een leven lang mee.

attachment (1)

Jaring Brunia

Coach Natuur Landbouw

Met de Stroom mee, of juist er tegen in?

Doen wat je het allerleukste vindt, mogelijk of onmogelijk? Uitdagingen aangaan waarvan iedereen denkt dat ze niet kunnen? Een bedrijf leiden op basis van intuïtie, vertrouwen en denkkracht.

Jaring vertelt over hoe hij zijn bedrijf opgebouwd heeft van niks naar een bloeiende Biologisch dynamisch melkveebedrijf volledig geïnspireerd door de natuur. Een verhaal wisselend over boeren praktijk als over mindset en jezelf ergens naar toe denken.